CUSTOMER REVIEWS 4.7/5  |  DELIVERY FROM SWEDEN

CUSTOMER REVIEWS 4.7/5  |  DELIVERY FROM SWEDEN

Novaclear

Retinol Facial Cleanser

279 kr
Reg. 299 kr. You save 20 kr (7%)
Reviews: (1)
Available
Temporarily out of stock
Only a few left (9 items)
 • ✓ Swedish webshop
 •  Fast delivery 
 • ✓ Klarna checkout

All orders are normally shipped the same day or within 24 hours. (business day)

Delivery time 1-3 days with Postnord, Schenker or DHL.

Temporarily out of stock
Product reminder

Enter your e-mail address below and we will notify you when the product is available!

En sagolik retinol ansiktsrengöring som lämnar din hud grundligt rengjord samt mjuk och len. Formeln berikad med bl.a Retinol och E-vitamin minskar utseendet av linjer och ojämn hud, Panthenol och Allantoin hjälper till att dämpa irritation samt lugnar en irriterad hud.

Ansiktet får en grundlig rengöring med kvarstående lyster!

Vad den gör:

 • Rengör på djupet.
 • Vetenskapligt bevisad föryngrande effekt.
 • Förbättrar fina linjer och rynkor reduceras.
 • Ökar också hudens cellförnyelse, vilket reducerar pigmentering och jämnar ut hudton.
 • Ger ökad lyster och jämnar ut hudstrukturen.
 • För alla hudtyper.
 • Formulerad med bl.a. Retinol, Glycerin, Allantoin, Panthenol, Mjölksyra, Lakritsrot, Stor Kardborre, Hästkastanj, Arnica Montana.
 • Ej djurtestad.
 • Dermatologiskt testad.
 • Novaclears produkter är framtagna under strikta förhållanden i enlighet med GMP.

Hur fungerar Novaclear –Retinol Facial Cleanser?

Novaclear –Retinol Facial Cleanser har en exklusiv sammansättning av ingredienser som alla jobbar för att jämna ut hudstrukturen samt dämpa synligheten av rynkor, akneärr och pigmentfläckar samtidigt som den grundligt gör rent huden.

Det finns få hudproblem som retinol inte kan påverka till det bättre. Retinol är en så kallad cellkommunicerande ingrediens som säger till hudcellerna att bete sig mer som unga och friska hudceller. Denna mångsysslare reglerar också talgproduktionen och kan därför motverka akne och pormaskar och den har en fin effekt på akneärr. Retinol ökar också hudens cellförnyelse, vilket reducerar pigmentering orsakad av solskador, och jämnar ut hudtonen.

Ämnet ger huden en jämnare ton och struktur, med andra ord något av en frälsare i hudvårdssammanhang!

Novaclear – Retinol Facial Cleanser har bara rena & aktiva ingredienser som ger en föryngrande effekt genom att öka kollagenproduktionen så att huden håller sig spänstig och motverkar ålderstecken samt ger ökad lyster!

Allt detta ger resultat som verkligen syns i spegeln!

Vilka superingredienser finns det i Novaclear – Retinol Facial Cleanser?

 • Retinol - förbättrar hudens struktur och utseende av fina linjer och rynkor, jämnar ut och förbättrar hudens lyster. Retinol & Retinyl Palmitate också kallad Vitamin A, är den mest studerade vitaminen inom hudvård och en av de effektivaste forskarna vet. Novaclears produkter innehåller bara rena & aktiva ingredienser och retinol har i kliniska studier visats ha en föryngrande effekt genom att öka kollagenproduktionen så att huden håller sig spänstig och motverkar ålderstecken samt ger ökad lyster! Det finns få hudproblem som retinol inte kan påverka till det bättre. Retinol är en så kallad cellkommunicerande ingrediens som säger till hudcellerna att bete sig mer som unga och friska hudceller. Denna mångsysslare reglerar också talgproduktionen och kan därför motverka akne och pormaskar och den har en fin effekt på akneärr. Retinol ökar också hudens cellförnyelse, vilket reducerar pigmentering orsakad av solskador, och jämnar ut hudtonen. Retinol är en effektiv variant av A-vitamin, som tack vare dess mycket små molekyler kan penetrera det yttre lagret av huden som mest består av döda hudceller, och nå de levande cellerna i hudlagret under. På så vis kan retinol jobba effektivare och leverera bättre resultat än de ingredienser som bara jobbar på hudytan.
 • Glycerin - ger otroligt mycket fukt till huden och att ha rätt fuktbalans i huden är viktigt för en bra barriär och en god elasticitet dvs för en frisk, balanserad och skyddad hud. Inom hudvård används glycerin som en mjukgörande men framför allt fuktbalanserande ingrediens. Den är effektiv när det kommer till att dra fukt till huden. Glycerin finns naturligt i vår hud och hjälper till att påskynda sårläkning, skydda huden och bevarar elasticitet.
 • Hästkastanj - inom naturmedicinen har hästkastanjens bark och frukt använts för att påverka blodet och göra det mer tunnflytande, vilket kan lindra åderbråck och hemorrojder. Extrakt som utvinns ur barken har antiinflammatoriska egenskaper och verkar även stärkande på vener. I rätt mängd, och ihop med rätt ingredienser, dämpar den blossande hud genom att dra samman ytliga blodkärl och stärka dem så att de på sikt håller samman. Vid kontinuerlig användning stärks blodkärlen som då inte vidgas lika lätt. Resultatet blir att huden inte blossar upp lika mycket som förut.
 • Stor Kardborre – har en lugnande effekt på huden och används mot torr/känslig hud.
 • Arnica Montana - även kallad hästfibbla eller slåttergubbe är en traditionell läkeväxt med många hudvårdande egenskaper.
 • Lakritsrot - denna kraftfulla antioxidant är mest känd för främst dess lugnande effekt och återfinns därför ofta i produkter för känslig hud. Lakritsrot hjälper till att skydda huden mot miljöföroreningar och har en utjämnande effekt på hudtonen och kan till och med dämpa mörka ringar under ögonen. Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract är en av de mest potenta antioxidanterna som hjälper till att stärka huden och minimera rodnader.
 • Panthenol - är mest känd för sin förmåga att fungera som en fuktighetsbevarande ingrediens som attraherar och behåller fukten i huden. Provitamin B5 stabiliserar hudens barriärfunktion, vilket minskar den mängd vatten som förloras genom huden. Detta förbättrar i sin tur hudens textur och elasticitet, vilket gör panthenol idealisk för behandling av torr, fjällande eller grov hud. En mogen hud uppfattas slätare och mer smidig. Utöver sina fuktbevarande och mjukgörande egenskaper, hjälper också panthenol huden att försvara sig mot yttre påfrestningar. Vid applicering minskar panthenol klåda, rodnad och dämpar inflammation. Tack vare sina lugnande och reparerande egenskaper, har panthenol också en god effekt på inflammerad akne. Även eksem lindras och en solbränd hud får hjälp av produkter med panthenol, eftersom ingrediensen påskyndar läkning i huden.
 • Allantoin - lindrar irritation och allergier samt stödjer vävnadsregenerering och sårläkning.
 • Mjölksyra - ses ofta som en av de bästa AHA-syrorna att använda eftersom andra AHA-syror ofta kan vara irriterande för huden. Mjölksyra är väldigt mild i jämförelse och irriterar vanligtvis inte hyn på personer som har t.ex. acne eller rosacea.

Användarinstruktioner:

Fukta huden med vatten.
Ta en klick av produkten i handen och börja arbeta in den i cirkulära rörelser i hela ansiktet med undantag från ögonområdet.
Skölj av grundligt med rent vatten.
Fortsätt med toner, serum och ansiktskräm.

Innehåller: 150ml

Ingredienser: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, PEG-150 Distearate, Propylene Glycol, Ammonium Lauryl Sulfate, Retinyl Palmitate, Arctium Lappa Root Extract, Arnica Montana Flower Extract, Aesculus Hippocastanum Flower Extract, Linum Usitatissimum Seed Extract, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Allantoin, Panthenol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Linoleamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, Benzyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Disodium EDTA, Parfum, Lactic Acid.


Item ID:
EPE457

Ingredients: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, PEG-150 Distearate, Propylene Glycol, Ammonium Lauryl Sulfate, Retinyl Palmitate, Arctium Lappa Root Extract, Arnica Montana Flower Extract, Aesculus Hippocastanum Flower Extract, Linum Usitatissimum Seed Extract, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Allantoin, Panthenol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Linoleamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, Benzyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Disodium EDTA, Parfum, Lactic Acid.

Andra köpte även

Produced by: Wikinggruppen

The product has been added to your cart

To CheckoutContinue shopping
Incl vat

Categories
Information